Til hovedinnhold Direktoratet for medisinske produkter Direktoratet for medisinske produkter

Island med i FINOSE-samarbeidet

Publisert:

Endringer

Island slutter seg nå til det nordiske FINOSE-samarbeidet, der helseøkonomiske myndigheter gjennomfører felles metodevurderinger for nye legemidler i Norden.

Med Island om bord er alle de nordiske landene representert, og FINOSE-samarbeidet består nå av følgende myndigheter: Direktoratet for medisinske produkter (DMP) i Norge, Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) i Sverige, det finske legemiddelverket FIMEA, det danske Medicinrådet (DMC) og islandske Landspitali (the National University Hospital of Iceland).

– Det er gledelig at også Island er med i FINOSE. Nå står hele Norden samlet. FINOSE er et av de viktigste tiltakene for å få brukt kapasiteten i Norden bedre, slik at vi kan gjøre gode metodevurderinger på kortere tid. Timingen er god, for nå står Norden sterkere sammen før den europeiske reguleringen knyttet til vurdering av relativ effekt trer i kraft neste år, sier områdedirektør Einar Andreassen.  

FINOSE ble opprettet av Finland, Norge og Sverige i 2018. Det danske Medicinrådet kom inn i mai 2023. Det planlegges nå en relansering av FINOSE-samarbeidet før sommeren 2024. I den forbindelse vil det blant annet bli publisert en felles mal for innsending av dokumentasjonspakke og dokumenter som beskriver prosessen. Dette er i tråd med samarbeidets målsetning om å ha en mer transparent prosess for firmaer som er interessert i FINOSE.

Les mer om FINOSE-samarbeidet og systemet