GIDWG arbeider for global implementering av ISO IDMP i alle faser av legemiddelets livssyklus og mellom alle aktører, nasjonal og globalt. Når alle aktører bruker data om legemidler i samsvar med ISO IDMP, vil dette føre til mer effektive regulatoriske prosesser, styrket samhandling mellom aktørene og forenklet internasjonal handel med legemidler.
Temaet for møtet var gruppering av legemidler med bruk av ISO IDMP PhPID (Pharmaceutical Product Identificators). PhPID skal brukes globalt til å håndtere legemiddelmangel, oppdage og varsle om bivirkninger, samt utveksle e-resept på tvers av landegrenser og i pasientens legemiddelliste som inngår i EUs EHDS plattform. Uppsala Monitoring Centre (WHO-UMC) har fått mandatet til å lage systemet for å opprette PhPID for legemidler globalt. Systemet består av en operasjonell modell for generering av PhPID, regler for global harmonisering, og teknisk plattform. Systemet er fortiden under uttesting og DMP har bistått WHO-UMC med dette.
Styrket tro på beslutningene i SAFEST-prosjektet
- Det var både hyggelig og interessant å komme sammen med kollegaer fra ulike kontinenter som alle arbeider for samme mål; å standardisere legemiddelgrunndata på ISO IDMP og bruke PhPID til gruppering av legemidler. Det er motiverende og inspirerende å jobbe sammen med de ledende og strategiske helseorganisasjonene fra hele verden. Dette styrker vår ambisjon og tro på vi gjør de rette beslutningene i SAFEST-prosjektet, sier Kristine Aasen. Hun er virksomhetsarkitekt i DMP og var invitert til GIDWG-møtet sammen med Elin May Merry og Bernd Moeske, som representerer Helse Sørøst i SAFEST-prosjektet. Sammen holdt de en presentasjon som fikk gode tilbakemeldinger og mye oppmerksomhet på GIDWG-møtet.
BIlde til venstre: Malin Fladvad fra Uppsala Monitoring Centre (WHO-UMC) sammen med Bernd Moeske og Elin May Merry i Helse Sørøst. Bilde til høyre: Kristine Aasen i DMP.
Nedenfor kan du se webinar med oppsummering av GIDWG-møtet. Se presentasjonen fra webinaret.
SAFEST-prosjektet
Formålet med prosjektet er å etablere én kilde til strukturert legemiddelinformasjon som understøtter behovene i sykehus. Informasjonen skal være elektronisk tilgjengelig gjennom et spørregrensesnitt til bruk i kliniske systemer.
Les mer