Til hovedinnhold Direktoratet for medisinske produkter Direktoratet for medisinske produkter

Lettere å varsle DMP om kritikkverdige forhold

Publisert:

Endringer

DMP har plikt til å legge til rette for at eksterne kan varsle om kritikkverdige forhold på vårt forvaltningsområde. Nå har vi tatt i bruk en skjemaløsningen “Mitt varsel”, som er spesielt utviklet for dette formålet.

Å kunne melde fra om kritikkverdige forhold på arbeidsplassen er en viktig rettighet i norsk arbeidsliv. Faste og midlertidig ansatte, læringer, studenter og praksiskandidater kan varsle om kritikkverdige forhold på sin arbeidsplass. 

Varsler om kritikkverdige forhold er viktige informasjonskilder for DMPs tilsynsfunksjon, og vi vurderer nøye alle varsler vi mottar fra eksterne.   

Mulighet for full anonymitet 

DMPs varslingskanal gjør det mulig for deg å varsle dersom du har kjennskap til, eller mistanke om uakseptable forhold. Skjemaløsningen vi nå har innført, sikrer kryptert oversending av data, forsvarlig mottak av varslene og mulighet for full anonymitet ved varsling. Varsler får tildelt et brukernavn og passord slik at hen på et senere tidspunkt kan logge seg inn for å kommunisere med saksbehandler i DMP - helt anonymt.   

E-post ivaretar ikke krav om sikker oversending og oppbevaring av varsler.  Derfor oppfordres varslere å melde via det nye varslingsskjemaet.   

Se mer informasjon om varsling og lenke til varslingsskjema.

Se flere nyheter