Spesialist- og brukergrupper i forbindelse med anbud
Publisert:
Endringer
Oppnevning av spesialist – og brukergrupper:
DMP oppnevner medlemmer til spesialist- og brukergrupper i forbindelse med anbud. Ved oppnevning og rekruttering vil DMP benytte aktuelle spesialist- og brukerforeninger, eksisterende spesialistnettverk eller oppnevne direkte. Ved oppnevning av spesialister vil det legges vekt på:
- kompetanse, erfaring og interesse for eget fagfelt
- gjennomslagskraft og tyngde overfor eget fagmiljø
- geografisk representasjon
Før oppnevning avklarer DMP habilitet og taushetsplikt for de aktuelle medlemmene.
Brukerperspektivet ivaretas blant annet ved at en profesjonell brukerrepresentant deltar i spesialist- og brukergruppen. I tillegg kan aktuelle pasientforeninger involveres enten direkte som deltaker i spesialist- og brukergruppen eller i egne dialogmøter sammen med profesjonell brukerrepresentant og prosjektteamet for anskaffelsen.
Det er et mål at spesialist- og brukergruppenes arbeid legges opp så likt som mulig som ved anskaffelser til spesialisthelsetjenesten, såfremt dette er mulig og hensiktsmessig.
Mandat for spesialist- og brukergrupper
DMP vil ved behov utarbeide mandat for spesialist- og brukergruppen som beskriver forutsetningene og målsetningen for gruppens arbeid. Deltakere i spesialist- og brukergruppen vil ha et særlig ansvar for å:
- gi faglige innspill ved utarbeidelsen av konkurransegrunnlaget
- gi faglige innspill til hvilke legemidler som kan omfattes av anbudet, eventuelt vilkår for dette
- utarbeide anbefalinger eller annen relevant informasjon til det kliniske miljøet om hvordan anskaffelsen skal følges opp når legemidlene tas i bruk i henhold til refusjonskriteriene som fastsettes etter konkurransen
- utarbeide program og eventuelt delta med faglige innlegg på anbudsseminar
Møter i spesialist- og brukergrupper
Sykehusinnkjøp har ansvar for planlegging, tilrettelegging, innkalling og ledelse av møtene i spesialist- og brukergruppen.